1. Online interjú Lione Stanislav íróval - Könyv születéstörténetek Katiötletek

Könyv születéstörténetek Katiötletek online interjú Lione Stanislav íróval


A webshop termékeknél a megadott árak áfakulcs tekintetében alanyi adómentesek.

Részletek

Mi a címe az elsõ megjelent könyvednek, melynek a születéstörténetét nekünk szeretnéd nekünk elmesélni?

Csillagom

Itt arról írj,  hogy mi inspirált a könyved írására, mennyi ideig írtad, kinek mutattad meg először a könyved…. írj az érzéseidről, a kételyeidről, a könyv születés nehézségeiről, írj arról, ahogy először merted leírni, hogy író vagy….

Gyerekkorom óta „írok”, avagy örökkön-örökké tele van a fejem történetekkel. Némelyiket jobban kidolgozom, mesélek magamnak, eljátszom őket. Ez kívülről többnyire úgy néz ki, hogy ülök és bambulok. Tinikoromban próbálkoztam novellaírással, színdarabbal (egyik pályázaton nem a szöveget, hanem az illusztrációmat díjazták, amit rajzoltam hozzá), de aztán másfelé fújt el a szél… De néha felcsaptam a word-öt, hogy na akkor én most írok, de soha nem voltam elégedett.

2014-ben (akkoriban még bejárós munkahelyem volt), egyik reggel egy történettel ébredtem. Nagyon kapaszkodtam, hogy el ne felejtsem, amíg beérek a melóba, és ott (talán mondanom sem kell, nem sokat dolgoztam aznap) leírtam egy szinopszist. Elküldtem magamnak e-mailben. Éreztem, hogy ez most igazán más, mint a többi, mert ez „fentről” érkezett.

Időközben keletkeztek más ötleteim is, több e-mail folyam van a fiókomban, ahol éppen megmutatkozó jeleneteket, párbeszédeket, részleteket, ötleteket jegyzetelgetek. 2018-ban gondoltam, hogy nekiállok az egyiknek (ez egy zenés, romantikus, new adult történet), ekkor vetettem bele magam komolyabban az írástechnikába, tudatos olvasásba. Szóval ez volt a tanuló kéziratom. Az is meglátszik a szövegen, melyik résznél mit olvastam, ugyanis hajlamos voltam átvenni az adott író stílusát. Ami végül is nem baj, hiszen zenét is „másolással” tanulunk, és a zenei saját stílus is így alakul ki. Magunkévá tesszük, amit gyakorlunk, majd bennünk olyanná alakul, amilyenek mi vagyunk.

Aztán elakadtam, és akkor úgy gondoltam, a jegyzeteimből összeállítom azt a bizonyos 2014-ben megálmodott történetet. Ez volt kb. 2020-ban. 2021-ben bétázódott, pofozódott, 2022-ben pedig elindult a szerkesztés, korrektúra, és – totál véletlen egybeesés – egy úgynevezett tízmilliószoros napon (aznap még a Moly is egy buddhista idézetet dobott nekem szerencsesütinek), megjelent a Csillagom, amely egy buddhista/tengrista alapokra épült fantasy.


Lione Stanislav köszönöm, hogy megosztottad velünk a könyved születéstörténetét!


KATTINTS IDE , ismerd meg jobban a szerzőt, rendeld meg a könyvét, ezzel is támogatva őt a szerzői útján.


 


Szabó Katalin  ev. Katiötletek Nyomdai és Marketing Ötletgyár  "A pótolhatatlan láncszem az elképzelésed és a megvalósítás között." 
Nyomdai előkészítés | Könyvgyártás | Online marketing  Szakmai konzultáció  Hírlevél

 Kiegészítő termékek