5. Online interjú Szabó Borka íróval - Könyv születéstörténetek Katiötletek

Könyv születéstörténetek Katiötletek online interjú Szabó Borka  íróval


A webshop termékeknél a megadott árak áfakulcs tekintetében alanyi adómentesek.

Részletek

Mi a címe az elsõ megjelent könyvednek, melynek a születéstörténetét nekünk szeretnéd nekünk elmesélni?

Erelem (eszetlen szerelem)

Itt arról írj,  hogy mi inspirált a könyved írására, mennyi ideig írtad, kinek mutattad meg először a könyved…. írj az érzéseidről, a kételyeidről, a könyv születés nehézségeiről, írj arról, ahogy először merted leírni, hogy író vagy….

Tinikoromban indult a „harci malac”, amikor egy barátnőm írt egy romantikus paródiát, én meg jól lehúztam irigységből. (Nem vagyok rá büszke, de lázadó kamasz voltam. Többet nem csináltam azóta se ilyet.) Azt a választ kaptam: „akkor írjál jobbat!”

Ezt kihívásnak vettem, de elfelejtettem vagy húsz további évre. Édesapám halála és posztumusz kiadott könyve után éledt fel bennem az érzés, hogy én is szeretnék regényeket írni. Közben a könyvkiadásban kezdtem el dolgozni magam is, így lassan megszereztem a kiadáshoz szükséges tudást is. Felsejlett előttem, hogy írnék egy romantikus szatírát, mert sima romantkushoz tehetségtelen vagyok – és tényleg! De ez egy másik történet -, és amúgy is van egy kihívásos vállalásom.

Meg is írtam 2010 tájékán 20 nap leforgása alatt. Az Erelem (eszetlen szerelem) címet adtam neki, és kerestem hozzá valami jó kis angolszász nevet. Így született meg a Robin O’Wrightly. A barátnőm – nem az, akit „leértékeltem”, hanem egy vele közös másik – elolvasta a kész, de még nyers kéziratot, majd rágni kezdte a fülemet, hogy ezt ki kell adni minél előbb. Próbálkoztam e-book kiadással, de nem találtuk meg a hangot a kiadóval, nekik nem tetszett a könyv, így pár évre félretettem.

Néha fellángolt az igény, hogy kiadjam, de nem találtam nekem tetsző kiadási konstrukciót. 2015-ben ugyanez a barátnőm megadta a Blurb Co. UK elérhetőségét, ami egy POD-kiadó, hasonlatos az Amazonhoz vagy a Luluhoz. Azonban a barátnőm Birminghamben élt, ezért ajánlotta ezt az angol székhellyel is rendelkező nemzetközi kiadót.

Elsőként tehát a ködös Albionban jelent meg az Erelem, de érthetően hazai pályán labdába sem rúghatott, miután a hazaszállítása példányonként háromszor annyiba került, és három hétig tartott a postázása, mint egy átlagosan, a magyar piacra terjesztett könyvnek. Az első könyvem első kiadása tehát igazából olyan, mint az okos lány Mátyás királynál – meg is történt, meg nem is. Így inkább elmesélném a második publikációt, amit 2017-ben ejtettem meg, miután írói közösségekbe kerülve felpiszkáltak, hogy lépjek ki a fényre.

A Könyvmarketing FB-csoportban találkoztam Szabó Kati bemutatkozásával és vállalkozásával, akivel egyfajta kollegiális közösségbe is kerültünk azóta, nem volt tehát kérdés, hogy rajta keresztül jelenjen meg a sokat látott és másodszor is első könyvem immár a magyar könyvpiac részére. Kis példányszámban nyomtattam ki, de nagy boldogságot okozott a megszületése.

Azóta kiadtam még 21 másik kötetet, de mindőjük létrejötte külön izgalom és öröm. Mivel 2017-2018 között meglehetősen sok – 8 – könyvem jelent meg, így nem volt kérdés, hogy író lettem, visszavonhatatlanul.

A családom tagjai olvasták először a köteteimet, és mindenben támogattak, illetve ma is teszik, akik még az élők között vannak. Maga az Erelem (eszetlen szerelem) a legolvasottabb és mégis a legkevésbé népszerű regényem. Azóta egy sorozat első része lett; egyébként a második rész is Katival közös együttműködésben jelent meg 2018-ban.

A harmadik rész már csak e-bookban jelent meg. 2022-ben kiadtam a teljes trilógiát e-bookban a Talentum House kiadónál, ezért az első részt nem forgalmazzuk, csak együtt a hármat.


Szabó Borka köszönöm, hogy megosztottad velünk a könyved születéstörténetét!


KATTINTS IDE, ismerd meg jobban a szerzőt, rendeld meg a könyvét, ezzel is támogatva őt a szerzői útján.


 


Szabó Katalin  ev. Katiötletek Nyomdai és Marketing Ötletgyár  "A pótolhatatlan láncszem az elképzelésed és a megvalósítás között." 
Nyomdai előkészítés | Könyvgyártás | Online marketing  Szakmai konzultáció  Hírlevél

 Kiegészítő termékek