Friss Katiötletek
Katiötletek

Hogyan lehet lépést tartani a technológiai újdonságokkal az online marketingben?

Hogyan lehet lépést tartani a technológiai újdonságokkal az online marketingben?

Amit tegnap biztosan kezeltél felületet, holnap már módosul. Hogyan lehet ezzel lépést tartani?

Ebben a blogomban azzal a témával foglalkozom, hogy azok a vállalkozók, akik maguk kezelik az online megjelenéseiket, hogyan tudnak lépést tartani a technológiai újdonságokkal.

Amit tegnap már magabiztosan tudtak, mára megújult. Új funkciók jöttek be, új fogalmak, új kezelési felületek.

Ez vagy elbizonytalanítja a vállalkozókat, vagy új tanulásra sarkallja. Rengeteg időt, energiát felemészt a frissen tartás, az új megoldások elsajátítása.

Mondok pár példát:

  • facebookon készítesz egy posztot, amit szeretnél storyba is megosztani egy lépésben, de ezt számítógépről csak kép esetén engedi a facebook, át kell váltani mobilra, ott belépni az alkalmazásba, ott váltani a profilodra, hogy egy kattintásra megoszthasd a történetedben - vagyis már régen nem csak egy kattintás
  • instagramon szuper hogy gépről is tudsz posztokat feltenni, de át kell mobil applikációba lépni,  hogy rögzíthesd kiemelt bejegyzésként és storyba megoszthasd
  • használod a Meta-t hogy egyszerűen fb-ra és instagramra is egyszerre tegyél ki storyt, de a betett link, csak egyik helyen működik linkként
  • tiktokra szuper hogy gépről is tudsz posztokat kitenni, de csak videós posztokat, ha szerkesztett képet szeretnél kitenni, azt mobil alkalmazással tudod megtenni
  • imádod a prediktív szövegbevitelt, mert ahogy elkezded írni a szót, már ki is egészíti és így egyszerűbbé teszi a poszt írást mobilról, de bizonyos szavakat önkényesen felülír, ha rákattintasz, ha nem, nálam például ha szövegegbe beírom  hogy katiotletek.hu, azt nem fogadja el és mire felnézek már katiötletek.hu szerepel
  • folytassam a sort? 

Tudnád Te is folytatni a sort?

Idő amíg ezeket kitapasztalod, addig is sokat bosszankodsz, hogy most miért nem működik, ha tegnap simán ment.

Hogyan tarts lépést a technológia újdonságokkal?

  • legyél nyitott, figyeld meg a változásokat és igazodj hozzájuk, tanuld meg, használd őket
  • szervezd ki az online marketingedet, hogy ez a teher lekerüljön a válladról
  • kapcsolódj a tudástáramhoz és ott kérj friss képernyővideókat arról ahol elakadtál és ez alapján magabiztosan folytasd a saját felületeid kezelését

Naná, hogy ez a blogom az egyik új szolgáltatásomat is hivatott reklámozni, hiszen miért is írnánk vállalkozóként blogot....

Él bennem egy örök kíváncsiság a technológiai újdonságok iránt. Sok rendszert tesztelek, még akkor is ha később én nem használom.

Átjár egy különös belső izgalom, és nem ereszt, amíg az adott újdonságnak nem látom a működési mechanizmusát.

Egyszerű dolgokra gondolj, nem mesterséges intelligenciát tanítok jól szöveget írni, de természetesen tesztelem, hogy az utasításaim alapján milyen blog képet készít.

Addig kattintok végig egy facebook, instagram, tiktok megoldást, amíg nem tiszta, hogy melyikre hogyan reagál az adott felület és azt hogyan tudom jól, egyszerűen, praktikusan használni.

Így vagyok az online képszerkesztőkkel is, a canva előtt is számtalan felületet teszteltem és most is használok más online ingyenes megoldásokat is.

Imádom a mockupokat/látványképeket készíteni, ehhez folyamatosan keresem a legjobb, legegyszerűbb megoldásokat. 

Az örök kíváncsiságomat természetesen sohasem lehet kielégíteni, ettől szép az ezzel való foglalatosság.

Több élő videózáshoz és képernyővideóhoz alkalmas felületet teszteltem, amíg elkezdtem a képernyővideókat készíteni a technológia megoldásokról. Először a saját kedvetelésemre, hogy visszakereshető legyen, ha elfelejteném, aztán ezt a módszert az ügyfeleimnél is elkezdtem használni.

A szakmai konzultációk egy része telefonon zajlik, más része zoom vagy google meet felületen, de mivel ezek a gyakorlati konzultációk igen intenzívek szükség van olyan segítségre, amikor az ügyfelem saját felületének kezeléséhez veszek fel csak számára hasznos képernyővideókat.

A visszajelzések szerint a legnagyobb segítség számukra ez tudásszinttől függetlenül. A rövid képernyővideók visszanézhetők, és a benne levők pontos követésével a korábban tanítot folyamatok ismét elvégezhető, de most már önállóan.

Az új szolgáltatásomra regisztrálók átléphetnek egy egyedi szakmai konzultációt és önállóan tudnak a képernyővideóim alapján dolgozni.Kattints a képre és olvasd a részleteket erről.

 

Különlegessége a tudástáramnak, hogy folyamatosan bővül és a regisztráltak számára a regisztrációs időszakban folyamatos kérdezési lehetőséget biztosít, amit élő bejelentkezésekkel válaszolok meg és igény szerint készítem a további képernyővideókat.

Ezzel a megoldással ugyan több munkát adok magamnak is, hiszen naprakésznek kell lennie a videóknak, de van benne egyfajta élvezet, hiszen ezzel a munkámmal is nagyon szeretek foglalkozni.

Regisztráció előtt praktikus igénybe venni az ingyenes rövid konzultációimat is, így tudok leghatékonyabb segítséget nyújtani.

 

Fordulj hozzám bizalommal!

 


Szabó Katalin  ev. Katiötletek Nyomdai és Marketing Ötletgyár  "A pótolhatatlan láncszem az elképzelésed és a megvalósítás között." 
Nyomdai előkészítés | Könyvgyártás | Online marketing  Szakmai konzultáció  Hírlevél