Mivel csökkenthetjük a törékeny csomagok sérüléseinek a számát?

Webáruházak gyakran számolnak be sérült csomagokról, melyeket a futárszolgálat már el sem juttat a vevőhöz, hanem már a raktárból visszafordít. Sajnos ezzel én is találkoztam, amikor egy korábbi munkahelyemen egy webáruház irodavezetőként dolgoztam. Az üveges új termékeink szinte naponta törve jöttek vissza, még akkor is, ha a csomagon igazán külsérelmi nyom nem volt. Mivel a termék tartalma kifolyt, azonnal visszafordították a csomagot.

Nem értettük, hogyan lehetséges ez. Az üvegek dupla rétegben buborékos csomagolóanyagba voltak egyenként csomagolva, ötrétegű hullámkarton dobozba kerültek és térkitöltő anyaggal stabilan rögzítettük az üvegeket. Sajnos ez nem volt elég.

A megoldás hihetetlenül egyszerű volt, rákerestünk neten és rendeltünk Törékeny csomag cimkéket, azzal teleragasztottuk a dobozokat.

Innen indultak a Törékeny csomag matrica Katiötletes termékeim. Grafikailag és kivitelezésben nem tetszett, amit kaptunk, így saját gyártásút készítettem.

Mire ügyeljünk csomagolásnál?

A csomagolásra vonatkozóan újat nem tudok mondani. Kiemelném viszont azt, hogy nagyon fontos, hogy az adott dobozban a belehelyezett termék NE mozdulhasson meg. Ha nincs elég térkitöltő anyagunk, akkor hajtsuk kisebbre magasságban a dobozt pár bevágással és így stabilizáljuk. Ha nincs térkitöltő anyagunk, akkor másik dobozból hajtogassunk térelválasztó elemeket és így stabilizáljuk a csomagot.

Rendelhetünk törékeny csomag feliratú színes nyomtatott ragasztószalagot ez is jó figyelemfelkeltő, de a bevált módszer nálunk egyértelmű a Törékeny csomag feliratú matricák használata volt a csomagon. A futárcimkén felragasztott oldara minden esetben került cimke + még 2 oldalra.

A barna hullámkarton dobozokon így a piros jelzés - ráadásul így magyarul feltüntetve - hatásosnak bizonyult.

A futárcégek odafigyeltek ezekre a csomagjainkra már a bepakolásnál, az áru felvételénél is.Válaszd a Törékeny csomag matrica termékemet!

Nézd meg a szemléltető képeket és használj térkitöltő anyagokat, akár újrahasznosított termékeket is.

Hogyan vegyük át a csomagot?

A futárszolgálatoktól a csomagot mindig ellenőrzés után vegyük át. Vannak olyan webáruházak, ahol kifejezetten felhívják a figyelmet, hogy a futáruk jelenlétében bontsuk ki a csomagot, mert ez náluk a szolgáltatás része.

Fontos, hogy ha bármi külsérelmi nyomot látunk rajta, akkor a futárnak azonnal jelezzük, így ő azonnal jegyzőkönyvet vesz fel, mellyel reklamációt indíhatunk. 

Ekkor fotókat is készítsünk, ez fontos lesz a reklamációs folyamatnál.

Ha szeretnéd csökkenteni a sérült csomagok számát, válaszd a Katiötletek Nyomdai Ötletgyár vállalkozásom Törékeny csomag feliratú matricáit vagy kérj árajánlatot egyedi cimke gyártásra!

Válaszd a Törékeny csomag matrica termékemet!

Érdemes feliratkozni a hírleveleimre és rendszeresen küldöm az induló nyomdai akciókról és a friss Katiötletekről a híreket.

Üdvözlettel:

Kati

Szabó Katalin
nyomdai gyártás-előkészítő
"A pótolhatatlan láncszem az elképzelésed és a megvalósítás között."
Nyomdai előkészítés | Könyvgyártás | Online marketing
KatiötletekBolt termékajánló