Nyomdai előkészítés

A Katiötletek Nyomdai és Marketing Ötletgyár vállalkozásom egyik fő tevékenysége a nyomdai előkészítés és az ehhez kapcsolódó nyomdai előkészítési tanácsadás. Az ügyfeleim számára komplex szolgáltatásokat nyújtok ezen a területen is.

A kezdő szerkesztőket abban segítem, hogy az általuk használt programmal hogyan készítsenek nyomdakész pdf állományokat. A tanácsadás során kitérünk a termék és gyártástechnológiai szempontokra, melyeket fontos figyelemben venni a szerkesztés során ahhoz, hogy jó minőségben ki lehessen gyártatni a szerkesztett terméket. 

Amennyiben a képszerkesztést az ügyfeleim az online marketinghez készítik külön kitérünk az általam javasolt programok használatára és mindenképpen érintjük az online marketing szempontokat is.

Nyomdai előkészítőként jellemzően meglevő elképzelések és hozott kép és szöveg alapján szerkesztek nyomdakész pdf állományokat. Leggyakoribb ügyfél szerkesztési igények felém: névjegykártya, szórólap, ajándékutalvány, kupon, matrica, plakát, könyvborító, könyvjelző szerkesztés, könyvbelív tördelés. Főképpen papír alapú termékek nyomdai előkészítését végzem, de természetesen kültéri táblákat, molinókat, 3D műgyanta matricákat, tablókat, roll-upokat is szerkesztettem már.

Az utóbbi években előtérbe kerültek a social media posztkép, videó szerkesztések, melyek szorosan kötődnek a komplex online marketing tevékenységemhez.

A szerkesztett grafikákat úgy készítem, hogy több módon is használhatók legyenek, például könyvborítóból készül nyomdakész pdf, de készül látványkép is az online marketinghez. Ajándékutalvány esetén például készül nyomdakész pdf és online letölthető vagy hírlevélben felhasználható állomány is.

A nyomdai előkészítési munkámat minden esetben megelőzi egy nyomdai gyártás-előkészítés, melynek keretében ideális gyártási paramétereket állítok össze és már a szerkesztés megkezdése előtt gyártástervezést készítek, melynek keretében már meghatározom, hogy digitális vagy ofszet gyártással készül a termék, milyen alapanyagra, milyen kivitellel, és ehhez milyen nyomdai előkészítési szempont társul.

Szeretem, ha nincsenek kötött elképzelések, hanem hozzátehetem a saját elképzelésemet is. 

A szerkesztéseken addig dolgozunk, amíg az ügyfél igényli. Végleges anyag mentés kizárólag email jóváhagyás után történik.

A nyomdai előkészítés során segítem az ügyfeleimet a képek választásában, addig nem kezdek a szerkesztéshez, amíg megfelelő képarányú anyagot nem kapok.

A tanácsadások során a  hozzám fordulók számára gyakorlati segítséget nyújtok maximálisan figyelembe véve az ő technikai tudásukat.

A nyomdai előkészítési folyamatnak ritmusa van, folyamatos kapcsolattartással az ügyfelemmel.

Fordulj hozzám bizalommal!

Itt nézheted meg a leggyakoribb témákat, mellyel foglalkozunk a nyomdai előkészítés során.


3termék 13