Katiötletek Nyomdai és Marketing Ötletgyár  "A pótolhatatlan láncszem az elképzelésed és a megvalósítás között."
Szakmai tanácsadás Nyomdai előkészítés | Könyvgyártás | Online marketing témákban

A Katiötletek vállalkozásom szeptember 1-től újKATA-s adózási formában folytatja a tevékenységét, melynek keretében kizárólag magánszemély adatokkal leadott megrendeléseket fogad.

Kiadom a könyvem szakmai blog

Csatlakozz a facebook oldalamhoz:

A nyomdaiparban az őszi hónapokban a papírfelhasználás a legnagyobb arányú éves szinten. A gyártók teljes kapacitással dolgoznak, dolgoznának, ha egyenletes lenne az alapanyag beszerzés. 

A Katiötletek Nyomdai Ötletgyárban készülő könyvek ütemezésénél már előre kalkuláltam ezekkel a plusz időkkel és kicsit nagyobb ráhagyással vállaltam munkákat.

Most a papírhiányról szóló cikkeket olvastam, amikor szembe jött velem a tökéletes megoldás erre az esetre. Olvassátok szeretettel a katiötletes blogomat erről...

 

A Katiötletek Nyomdai Ötletgyár vállakozásomban rendszeresen indítok puhatáblás regény típusú könyvgyártásokat, melyekhez adott ütemezés szerint lehet csatlakozni.

Mi a menete a könyvgyártásnak a vállalkozásomban?

Nézzük részletesen...

 

Az ISBN szám igénylés az OSZK oldalán egyszerűen emailben kérhető és 1-3 munkanapon belül küldik is.

Nézzük, hogy mire ügyelj az igénylésnél:

 

Minden könyv kiadásnál felmerül a kérdés: Kötelező-e lektorálás szerzői könyvkiadásnál?

Nyomdai előkészítőként számomra a legfontosabb, hogy nyomdai előírások szerint készüljön a könyv belív és borító állománya. A tartalmi rész ellenőrzése nem tartozik a nyomdai előkészítéshez.

Megoszlanak a vélemények. Erre a kérdésre más választ kapsz tördelőtől, illusztrátortól, lektortól, szerzőtől, kiadótól. Nem egyszerű eldöntened, hogy erre szükséged van-e.

 

Az első 5 kérdésben szerepel a szakmai konzultációk során:

Kiadóhoz forduljak vagy magánkiadásban adjam ki a könyvem?

A szakmai konzultációk során végigvesszük a kiadói és a magánkiadási oldal előnyeit és hátrányait, átbeszéljük a szempontjaidat, a célközönségedet, a marketingedet és ezek után könnyen tudsz magad is dönteni.

Nyomdai gyártás-előkészítőként megszoktam, hogy ideális gyártási paramétereket állítok össze. A könyvkiadás témája, a hozzákapcsolódó marketing is hasonlóképpen működik a vállalkozásomban.

Mely kérdések merülnek fel leggyakrabban könyvkiadás témában?

A Katiötletek Nyomdai Ötletgyár vállakozásom fő tevékenysége a nyomdai előkészítés, könyvgyártás, online marketing.

Magánkiadású könyveket tördelek, készítek elő gyártásra, gyártok és igény szerint összeállítok egy egyszerű, de komplett könyvértékesítési folyamatot.

A hozzám forduló szerzők kis példányszámban gondolkoznak, 48-500 darabban. Fontos számukra, hogy a könyvük kis költségvetésű legyen, a könyvmarketing lépései gyorsan megtanulhatók legyenek. 

Ma már nem minden esetben igényelnek a szerzők saját honlapot, sokan már csak facebook oldalt és hozzá kapcsolt csoportot hoznak létre és emailben vagy űrlapon keresztül fogadják a könyv megrendeléseket.

A leggyakoribb kérdések: