Woocommerce - Unas webáruház rendszer összehasonlítása - Katiötletek szempontok alapján

Woocommerce - Unas webáruház rendszer összehasonlítása - Katiötletek szempontok alapján leírásom segíthet számodra eldönteni, hogy melyik webshop rendszert használd.

Kattints az alábbi bővebben szóra a teljes cikk olvasásához!


A webshop termékeknél a megadott árak áfakulcs tekintetében alanyi adómentesek.

Részletek

2012 óta, a vállalkozásom indítása óta készítek weboldalakat, webáruházakat elsősorban wordpress-woocommerce alapokkal dolgoztam, kb. egy éve váltottam unas alapú webáruház és blogoldal alapra.

Katiötletes szempontok alapján készítettem a számodra egy összehasonlítást a woocommerce és az unas rendszerről.

Melyek voltak a Katiötletek szempontjaim?

 • milyen a kezelőfelülete
 • magyar nyelvű segítség elérhető-e
 • mennyire gyors
 • mennyit kell karbantartással foglalkozni
 • mennyit kell bővítmény telepítésekkel foglalkozni
 • nem programozóként meddig tudom magam kezelni és mikor szükséges külön fizetnem programozót hogy bizonyos beállításokat, mentéseket, frissítéseket elvégezzen
 • mennyire segítőkész a tárhely ügyfélszolgálata
 • milyen alap marketing funkciók kapcsolhatók be
 • milyen küldő rendszerekkel lehet integrálni egyszerűen
 • milyen keresési, szűrési lehetőségek vannak
 • hogyan lehet bejegyzést kagegórizálni
 • főoldal és landing oldal kialakítása milyen alap tudást igényel
 • milyen havi fenntartási díja van
 • ... és még sok apró szempont a mindennapi munkámat megkönnyíti az adott felületen
Woocommerce Unas
Tárhely előfizetést igényel-e? Igen, egy tárhelyszolgáltatónál szükséges éves tárhelyet bérelned, ahhoz, hogy oda feltelepíthesd a wordpress-woocommerce webshop rendszert Nem, nem igényel külön tárhely előfizetést, a kész rendszer havi díja tartalmazza a tárhely díját is.
Saját tulajdonod lesz-e a kész webshop? Tartalmilag igen, amíg a tárhely előfizetésed aktív, utána törlődik az oldalad. Tartalmilag igen, amíg a webshop előfizetésed aktív, utána törlődik az oldalad.
Kell-e programozói tudás a webshop elkészítéséhez? Ha van egy kis affinitásod új rendszerek működésének a megismeréséhez és bátran telepítesz bővítményeket, és picit ismered a biztonsági bővítményeket és a verzió beállításokat, akkor nem szükséges. Biztonságos oldal működtetéséhez mindenképpen ajánlott programozó szakember igénybevétele legalább a frissítésekhez és a biztonsági mentésekhez.

Nem szükséges, mert kész rendszert fizetsz elő, csupán a saját termékeiddel és bemutatkozó anyagaiddal kell a sablont helyettesíteni.

A háttérben egy team tartja karban az oldalt és bármi hibajelzés esetén azonnal segítenek ingyenesen, az előfizetőknek.

Milyen nyelven működik az admin felület? Bekapcsolható, hogy magyar nyelvű legyen a kezelőfelület, de a használt bővítmények nagy részének beállításához angol tudás ajánlott, a google fordító nem mindig segítség Magyar nyelven, minden lépésnél magyar nyelvű súgó-magyarázó leírással
Van-e magyar nyelvű ügyfélszolgálat? Nincs Van
Mennyi idő alatt állítható be működőképesen a webáruház szabályos ÁSZF-el, fizetési, szállítási módokkal és kb. 20 induló termék feltöltéssel? A tárhelyre telepítéstől kezdve minimum 10-20 óra Az előfizetéstől kezdve kb. 3-5 óra alatt.
Milyen havi fenntartási díja van? Az egy hónapra visszaosztott tárhely és domain előfizetésen kívül nincs más díja, ha nem használsz fizetős sablonokat vagy  bővítményeket és nem kell külső szakértőt bevonnod. Ma a külső szakértők óradíja 5-20000/óra minimum.

Én most  a Prémium csomagot használom a webshopomhoz, az kb. 12000 Ft/hó.

Ez tartalmazza a folyamatos karbantartást, a shop marketing funkciókat és külső rendszer integrációkat és a gyors webshop működést jó SEO alapokkal.

Mennyire egyszerű a főoldal és egy landing oldal elkészítése?

Jellemzően egy oldalépítő bővítmény szükséges hozzá, saját magadnak kell megálmodnod hogy milyen elemek és hogyan helyezkedjenek el főoldal és landing oldal esetén is.

A kreativitás és az oldalépítő működés ismerete szükséges hozzá.

Kész sablonokból lehet a főoldal esetén választani, így csak bannereket kell sajátot feltenni és saját szövegre átírni. Jól variálható a bekapcsolható főoldali modulok. Landing oldalt normál tartalmi elemekből egyszerűen fel lehet építeni vagy meglevő tartalmi elemekből össze lehet egy menübe illeszteni.
Milyen marketing funkciókat tud a rendszer? Olyat amilyet szeretnél, egyedi ingyenes vagy fizetős bővítmények segítik a rendszer kibővítését. Itt a kompatibilitásra kell ügyelni főképpen és arra,  hogy az oldalt ne lassítsuk, illetve a biztonságos működtetést ne befolyásolja.

Alapban egy egyszerű hírlevél funkciót ad, de integrálhatók külső rendszerek is.

Van benne popup, követő hírlevél automatizmusok, banner sávok reklámokhoz, időzíthető akció megjelenések és más külső integrációk is.

Milyen a menürendszer kialakítása? Szabadon alakíthatod, a választott wordpress alap sablon tudásához igazítva. Tetszőlegesen helyezhetsz el menüpontokat, ki-be kapcsolhatod a fő és almenüket és a bele kerülő tartalmakat.

 

Amennyiben szakmai konzultációt szeretnél kérni, itt tudsz időpontot foglalni: IDŐPONTFOGLALÁS


 


Szabó Katalin  ev. Katiötletek Nyomdai és Marketing Ötletgyár  "A pótolhatatlan láncszem az elképzelésed és a megvalósítás között."  Nyomdai előkészítés | Könyvgyártás | Online marketing  Szakmai konzultáció  Hírlevél

 

Katiötletek ajánlás
Hozzászólás
Itt írhatsz a termékkel kapcsolatban hozzászólást.