Nyomdai gyártás-előkészítés

A Katiötletek Nyomdai és Marketing Ötletgyár vállalkozásom egyik fő tevékenysége a nyomdai gyártás-előkészítés és az ehhez kapcsolódó szakmai tanácsadás, illetve gyártás. Az ügyfeleim számára komplex szolgáltatásokat nyújtok ezen a területen is.

Nyomdai gyártás-előkészítőként több, mint 25 éve dolgozom. A nyomdai gyártás-előkészítői munka során gyártás tervezés történik, melynek keretében az ügyfél igényeket felmérem és a gyártáshoz összeállítom az ideális paramétereket (méret, alapanyag, mennyiség, gyártási technológia, kötészeti kivitel), mellyel jó minőségben és jó áron lesz kivitelezhető a kért terméke. Ezután igény szerint összeállítom a gyártási ajánlatokat saját kalkulációs rendszerrel kispéldányszámos nyomdai termékekre vagy igény szerint választok az ügyfelem számára szakmai egyeztetés és géppark alapján gyártókat a nagypéldányszámos termékekhez és az ügyfelem számára kérek be ajánlatokat. Igény szerint kérhető a teljes gyártáskoordinálás is, gyártásközi ellenőrzésekkel, szakmai kérdések megválaszolásával, egészen a logisztikai feladatokig.

Nyomdai gyártás-előkészítőként jellemzően kispéldányszámos puhatáblás és keménytáblás könyvek gyártás-előkészítését és igény szerint nyomdai előkészítését végzem egészen a kiszállításig, komplett gyártás koordinálással.

Sokan fordulnak hozzám nyomdáktól kapott gyártási ajánlatok véleményezésével, gyártó választással, szakmai szövegek értelmezésével is, természetesen őket is szívesen segítem.

Minden ügyfelemnek javaslom, hogy gyártási ajánlatok bekérése előtt mindenképpen egyeztessen nyomdai gyártás-előkészítővel (például velem). Addig ne számoljunk árakat és ne kezdődjön el szerkesztés, amígy nem állítjuk össze az ideális gyártási paramétereket.

A nyomdai előkészítés/grafikai szerkesztés szorosan összefügg a gyártás-előkészítéssel, hiszen szerkesztés során számtalan nyomdai elvárásnak meg kell felelni.

Ismerni kell a gyártási technológiát ahhoz, hogy tudjuk milyen grafiai elemeket, színeket használhatunk vagy nem használhatunk.

Több évtizedes tapasztalattal és többezer munka referenciával rendelkezem ezen a területen is.

A tanácsadások során a  hozzám fordulók számára gyakorlati segítséget nyújtok maximálisan figyelembe véve az ő szakmai és technikai tudásukat.

A nyomdai gyártás-előkészítői munka része akár önállóan is az állomány ellenőrzés. Sajnos nagyon-nagyon ritkán találkozom olyan anyaggal, amely nyomdai gyártás-előkészítői szempontok szerint tökéletes pdf.

Küldetésemnek tekintem, hogy segítsem a szerkesztőket, grafikusokat, az ügyfeleimet abban, hogy bármely gyártáshoz megfelelő anyatot tudjanak készíteni.

A nyomdai gyártás-előkészítési folyamat részenként is igényelhető. Minden esetben igazodom az ügyfelem igényeihez. Nincs rosszul feltett kérdés. 

Fordulj hozzám bizalommal!

Itt nézheted meg a leggyakoribb témákat, mellyel foglalkozunk a nyomdai gyártás-előkészítés során.