Mit ér hirdetés nélkül a facebook oldalad?

A saját tapasztalataimat osztom most meg veletek ebben a blogban.

A webshop termékeknél a megadott árak áfakulcs tekintetében alanyi adómentesek.

Részletek

A vállalkozásom kezdetén az első lépés volt a honlap készítés, enélkül nem tudtam volna elképzelni a munkámat. A nulláról két hét alatt készítettem el a honlapom, és azonnal meg is érkeztek az első vásárlók, pedig csak blogokat írtam a nyomdai úton megvalósítható ötleteimről.

Ezzel párhuzamosan indult a facebook oldalam, ami rövid idő alatt népszerű lett. Sajnos nem úgy, ahogy én szerettem volna. Akkor még számtalan lehetőség adott volt, hogy facebook játékokat készítsünk és a játék feltétele volt az oldal lájkolása.

Emlékszem micsoda öröm volt látni, hogy minden játék ötletemre nagyon sok komment érkezett és nem csak a nyeremény reményében.

Facebook hirdetéssel nem is foglalkoztam akkor.

Nekem is jó játék volt, több tematikus facebook oldalt is létrehoztam és mindet sokan követték.

Téma szerint jöttek sorra a megrendelések is, de egy idő után már beláttam, hogy nem lehet egyszerre folyamatosan több oldalt is fenn tartani és ezzel párhuzamosan korrekten kiszolgálni az ügyfeleimet is.

Egyéni vállalkozó vagyok, saját magam főnöke vagyok,abból is a rosszabb, aki sokat követel tőlem. Eljött a pillanat, amikor döntenem kellett, hogy a vállalkozásomat fejlesztem több alkamazottal vagy maradok egyéni vállalkozó, alkalmazott nélkül, de szűkítem a vállalt munkák típusát.

Ez utóbbi mellett döntöttem és ezzel egyidőben újragondoltam a facebook megjelenéseimet is.

Töröltem több oldalamat, majd próba-szerencse-kíváncsiság okán elkezdtem facebook hirdetéseket indítani.

Mit ér hirdetés nélkül a facebook oldalad?

Ezt a kérdést nagyon hamar feltettem magamnak. Rájöttem, hogy olyan végtelenül egyszerű egy népszerű posztot vagy terméket hirdetni, hogy már nem is figyelek arra, hogy mennyit költök rá.

Döntöttem. Leállítottam a hirdetéseket még a hirdetési fiókomat is töröltem és tudatosabban elkezdtem a változatos/katiötletes facebook posztokat készíteni.

Az ötleteim beváltak, ami nagyon sok új ügyfelet hozott. Az ügyfeleim folyamatosan rám bízták a facebook posztjaik készítését a nyomdai rendelések mellett.

Ezek az ötletes posztok is működtek. A facebook oldalaknál a tartalom marketingre és a szakmaiságra helyeztem a hangsúlyt és már nem volt kérdés sem számomra, sem az ügyfeleim számára, hogy hirdetés nélkül is mennyit ér a céges facebook oldal.

Tényleges követők lettek, majd azokból tényleges ügyfelek.

Természetesen a facebook folyamatosan változtat, amihez illik rugalmasan alkalmazkodni, így a hangsúlyok folyamatosan átrendeződnek.

Hogyan alkalmazkodjunk? Hogyan találjuk meg az egyensúlyt a tartalom marketing alapú posztok és a facebook hirdetések között?

Mindig javaslom, hogy egyénileg gondoljuk át a saját szakterületünket, a termékeinket és a szolgáltatásainkat, nézzük meg, hogy az ügyfeleink milyen felületen találnak meg bennünket, mit várnak tőlünk és rugalmasan igazítjuk a marketingünket a folyamatosan változásokhoz.

 

 

 


 


Szabó Katalin  ev. Katiötletek Nyomdai és Marketing Ötletgyár  "A pótolhatatlan láncszem az elképzelésed és a megvalósítás között."  Nyomdai előkészítés | Könyvgyártás | Online marketing  Szakmai konzultáció  Hírlevél

 

Adatok
KatiötletekBlog témák:
Online marketing
Katiötletek ajánlás
Ezeket a Katiötleteket is érdemes megnézni