5 gyakori kérdés könyvgyártásról és szerzői könyvkiadásról

Nyomdai előkészítő vállalkozóként rendszeresek a szakmai konzultációim. Az ügyfeleim komplex kérdésekkel keresnek, melyre gyors szakmai válaszokat,megoldásokat adok.


A webshop termékeknél a megadott árak áfakulcs tekintetében alanyi adómentesek.

Részletek

5 gyakori kérdés könyvgyártásról és szerzői könyvkiadásról:

  • Megfelelő-e nyomdailag az általam betördelt word belív állomány?
  • Mire figyeljek könyvborító szerkesztésnél?
  • Hogyan mentsek nyomdakész pdf állományt?
  • Milyen gyártási paramétereket válasszak ahhoz, hogy jó minőségben és jó áron ki lehessen gyártani a könyvemet?
  • Mennyi költséggel számoljak szerzői könyvkiadásnál?

A szakmai konzultációk keretében ezekről is beszélünk. Foglalj időpontot ITT, ha szeretnél gyors szakmai válaszokat kapni.

 

Általános válaszokat nem szeretek adni, jó, ha látok egy szerkesztett állományt a belívből és a borítóból, erről azonnal meg tudom mondani, hogy mit szükséges még rajta módosítani, mire kell figyelni. Mindenkinek a saját technikai szintje szerint segítek, gyakorlatias konzultációk keretében.

Szeretek beszélni a szakmámról, de még jobban szeretem az adott problémákat megoldani.

Általános válaszaim:

  • Megfelelő-e nyomdailag az általam betördelt word belív állomány? - Megfelelő lehet, de ehhez látnom kell az ebből mentett pdf-et és egyeztetnünk kell, hogy milyen mennyiségben gondolkozol, ehhez tudok rendelni gyártási technológiát és annak a nyomdai előírásait.
  • Mire figyeljek könyvborító szerkesztésnél? - Általános válaszom: mérethelyes legyen, megfelelő margóval és kifutóval, megfelelő gerincmérettel, jó minőségű grafikával, szépen kinyomható designnal.
  • Hogyan mentsek nyomdakész pdf állományt? - Általános válaszom, hogy az általad használt programból lehetőség szerint a választó gyártó előírásai szerint ments pdf-et, egyéni segítséget a technikai tudásod szerint tudok adni az állomány ismeretében.
  • Milyen gyártási paramétereket válasszak ahhoz, hogy jó minőségben és jó áron ki lehessen gyártani a könyvemet? - Erre nehéz általános választ adni, jó lenne látni a grafikát, hogy tudjak alapanyagot ajánlani és jó lenne tudni a te elképzelésedet a kívánt méretről, ezután tudom megmondani, hogy nyomdailag az gyártható-e gazdaságosan vagy picit módosítani kell-e rajta. Kellene tudnom igényelt példányszámot is, ettől is függ a gyártási technológia, szóval ez sok összetevős.
  • Mennyi költséggel számoljak szerzői könyvkiadásnál? Erre végképp nem tudok általános választ adni. A könyved paraméterei szerint tudok gyártási ajánlatot számolni, vagy igény szerint nyomdai előkészítési költséget. Költség lehet korrektúrázás, lektorálás, műszaki előkészítés, ha igényled, a gyártás,  a szállítás, a könyvmarketing.

 

Egyénre szabott segítségért foglalj időpontot a honlapomon vagy emailben.


 


Érdemes feliratkozni a hírleveleimre a főoldalamon és rendszeresen küldöm az induló nyomdai akciókról és a friss Katiötletekről a híreket.

Ha kérdésed van nyomdai előkészítés, könyvgyártás, online marketing témákban, akkor foglalj időpontot szakmai konzultációra ITT.

Üdvözlettel:

Kati

Szabó Katalin  ev.
nyomdai gyártás-előkészítő
Katiötletek Nyomdai Ötletgyár
"A pótolhatatlan láncszem az elképzelésed és a megvalósítás között."
Kiegészítő termékek